Professionals

 Brian Griffiths

Head professional van de Oosterhoutse Golf Academy is Brian Griffiths, een zeer ervaren allround PGA golfprofessional A. Als eerste teaching professional in de Benelux investeerde Brian in een TrackMan, de Mercedes onder de golf-meet-apparatuur. Mede dankzij zijn jarenlange ervaring met de TrackMan kan hij van beginnende tot zeer ervaren ‘single handicap’ golfers optimaal ondersteunen bij het verbeteren van de verschillende slagen en het spel in de baan.

Brian werd in 1960 geboren in Chicago. In 1967 verhuisde het gezin Griffiths terug naar Schotland, waar hij opgroeide in het plaatsje Airdrie, zo’n 15 kilometer ten oosten van Glasgow. Van jongs af aan heeft Brian een enorme liefde voor sport. Naast dat hij onder andere voetbal, rugby, volleybal en squash speelde, kwam hij als 11-jarige in aanraking met golf. En zijn enthousiasme voor deze sport is alleen maar blijven groeien.

Na zijn afstuderen aan de HTS Elektrotechniek in 1986, kreeg Brian een baan aangeboden in een van de Tilburgse vestigingen van Philips. Op dat moment stond de golfsport in Nederland nog in de kinderschoenen. Op een dag keek hij uit het raam van zijn kantoor op een oud industrieterrein en besloot zijn hart te gaan volgen. Hij realiseerde zijn jongensdroom en werd golfprofessional. In 1990 begon hij aan de 1e Nederlandse opleiding tot golfprofessional B (nieuwe stijl) en na een stage op Golf en Country Club De Tongelreep in Eindhoven studeerde hij in 1994 af als golfprofessional A.

Voordat Brian per 1 januari 2015 op De Oosterhoutse startte werkte hij de afgelopen jaren achtereenvolgens op Golfbaan Prise D’eau in Tilburg (1992 – 1995), Golfbaan Gendersteyn in Veldhoven (1995 – 2003) en Golfbaan Midden-Brabant in Esbeek (2003 – 2014).

 René Visser

 

PGA golfprofessional sinds 1992.

Na de opleiding tot teaching pro (fontys) 1990 tot 1992 ben ik aan de slag gegaan als pro op Crayesteingolf (1992-2000), in mijn woonplaats Dordrecht. Dit was ook de club waar ik zelf eerder lid was, en waar ik een aantal keer clubkampioen ben geworden en competitie gespeeld heb.

Vanaf 2001 ben ik gaan lesgeven op Golf en Country Club Edda Huzid te Voorthuizen. Ook daar heb ik alle jaren met veel plezier gewerkt.

Met inmiddels 25 ervaring als teaching pro denk ik iedere golfer van dienst te kunnen zijn.

Mijn werkdagen zijn zondag, maandag en dinsdag. 

naar boven