Uitslag Clubkampioenschappen Matchplay en Parallelwedstrijd

Met prima golfweer en een uitstekend geprepareerde golfbaan was het afgelopen weekeinde De Oosterhoutse het toneel van de Clubkampioenschappen en de daarbij behorende parallelwedstrijd.

Het was prima golfweer en greenkeeping had weer hun uiterste best gedaan om de baan in goede conditie te brengen.

De parallelwedstrijd is voor hen die niet de clubkampioenschappen spelen of op zaterdag het onderspit moesten delven. Dit jaar waren dat 27 spelers.

Uitslag Parllelwedstrijd 

Dames stableford
1e Clazien Broeders 37
2e Els Damen 35 9-18
Judith Geers 35 9-16
Heren
1e Halil Sazak 37
2e Louis Broeders 35 9-20
Duhan Sazak 35 9-14

 

En dan de kampioenschappen.

Bij de dames waren er helaas te weinig inschrijvingen voor de B-categorie zodat de dames die wel ingeschreven hadden nu ingedeeld waren in de A-categorie. Dat was wel moeilijk scoren voor deze dames.

Emilie Volkers maakte haar favorietenrol waar en werd kampioen maar niet nadat ze flink tegenstand moest overwinnen van nummer twee Lootje Pols.

 

Bij de heren A-categorie was Dennis Duivenbode op zaterdag niet te stoppen en zette o.a. de kanshebber op de titel, Mike Harms aan de kant. Echter op zondag moest Dennis zijn meerdere erkennen in David Luijten.

Aan de andere kant van het schema had Bas Kock al korte metten met zijn tegenspelers gemaakt zodat David en Bas de finale speelden.

Deze wedstrijd werd pas op hole 17 in het voordeel van Bas beslecht.

 

Bij de heren B-categorie waren de finalisten Rob Kort en Ad van Heeswijk die in de halve finales Wim Oosterveld en Rein Harms naar de kleedkamer verwezen.

Dat Ad het moeilijk kreeg blijkt wel uit het feit dat Rob op één van de moeilijkste holes(12) een “eagle” sloeg. Ondanks dat won Ad toch uiteindelijk de match en dus het kampioenschap.

 

Jasper Baalhuis vertegenwoordigde het bestuur tijdens de prijsuitreiking op een redelijk gevuld terras.

Alle kampioenen gefeliciteerd en tot volgend jaar.

 

Met dank aan de wedstrijdleiding Ans de Jong, Jan Wessels.

naar boven