Het 11e Oosterhout Open

Alweer de elfde editie van het Oosterhouts Open. Een tweedaags toernooi dat bij velen al jaren een vast item op de agenda is.

Dit jaar wisten 85 deelnemers de weg te vinden naar “De Oosterhoutse” waar ze al op de parkeerplaats werden verwelkomd door onze gastvrouwen die de nieuwelingen de weg wezen naar de gratis drivingrange en de wedstrijdtafel. Achter de wedstrijdtafel zaten Liesbeth van der Borg, Ans de Jong, Jan Wessels en Paul van der Burg vanaf zeven uur paraat om de scorekaarten uit te delen en daarna om de scores bij te houden die op een groot scherm geprojecteerd werden zodat een ieder kon zien hoe de wedstrijd verliep. Helaas moesten we Daniëlle Robben als coördinator node missen, maar Michel Hoogendoorn was hier een prima invaller.

Onder een uitbundig schijnend zonnetje werd er goed gespeeld op een fantastisch geprepareerde baan waarbij de fairways en semirough eerlijk gemaaid waren en de greens een snelheid bereikten van bijna tien op de stimpmeter. Dat leverde wel de nodige drie- en vierputs op. Op strategische plekken zorgden “spotters” ervoor dat afzwaaiers snel gevonden werden en daar waar nodig waren Andres Wedzinga, Ton van der Borg en Willem Malcontent beschikbaar als referee.

De eerste dag was bij de dames Ineke Kort gedeeld eerste met 84 slagen, dat beloofde veel goeds voor haar toernooi. Bij de heren zagen we een vergelijkbaar fenomeen en nog lagere scores van de winnaar van vorig jaar Jorden Bing Jurriens maar ook Mike Harms die met 77 slagen de eerste plaats deelden.

Ook de tweede dag kwam Ineke goed uit de startblokken maar moest zij op het einde toch helaas drie speelsters vóór zich dulden. Michele Wouters wint het Oosterhouts Open bij de dames met een totaal van 167 slagen over 36 holes. Angelique Mackaaij wordt op één slag tweede en Denise van Raalte derde met nog een extra slag. Ineke dus vierde met 170 slagen. Een geweldige prestatie.

Bij de heren was het zeker zo spannend. Op dag één was de nummer tien slechts 5 slagen verwijderd van nummer één. Dus er waren minstens 10 kanshebbers voor de titel. Uiteindelijk was het Jim Woudenberg die met 151 slagen eerste werd gevolgd door Emilio Meijer en Jorden Bing Jurriens elk met 152 slagen. Mike Harms werd vierde met 155 slagen.

Een bijzondere prestatie leverde onze senior Ad Bakx die achtste werd met 159 slagen. Ad hield zich met zijn handicap van 6.1 heel goed staande in het geweld van de “jonkies” die zelfs -handicaps hadden. Het was ook leuk om te zien dat onze greenkeepingstaf aanwezig was, Arijan was als caddie de hulp en toeverlaat van greenkeeper/speler Bill Whybrow. 

Op een vol terras was Paul van Logtestijn de opperstalmeester en overhandigde hij de bloemen en versierselen uit aan de winnaars. Niet alleen aan de bruto winnaars maar ook aan de spelers die op basis van handicapverrekening netto de beste waren.

Hier ging de prijs voor beste speelster netto naar Ineke Kort met een score van -6, Stans van Poelgeest werd tweede. Bij de heren was Ad Bakx met -3 de beste gevolgd door Douwe Jägers. En dan is er nog de beste netto speler of speelster van De Oosterhoutse en dat was natuurlijk Ineke Kort met -6. Voor alle standen en uitslagen ga je naar de site “info gasten > Oosterhouts open”

Samenvattend een heel geslaagd 11e Oosterhouts Open met terechte winnaars en dat alleen maar mogelijk is door de inzet van de vele vrijwilligers, greenkeeping en de brasserie. Iedereen dank voor jullie inzet en tot volgend jaar.

Foto's van de wedstrijd vind je bij het andere bericht over de wedstrijd.

naar boven