Uitslag Maandmedal mei.

Tweede Zomer Maandmedal.

21 dames en 44 heren wisten de weg naar De Oosterhoutse te vinden afgelopen zaterdag en speelden de tweede zomer maandmedal met redelijk weer.

De greens hadden net hun groot onderhoud achter de rug en vertoonden kleine gaatjes gevuld met zand. Gelukkig had dit niet zo’n grote invloed op de rol en de speelbaarheid was ok.

Er werd goed gescoord met een CBA factor van 0 en 12 birdies. Maar liefst 23 deelnemers speelden in hun handicap-buffer of beter. Wellicht speelde het feit dat we nog mochten plaatsen ook een rol.

“Plaatsen” gaf hier en daar nog wat verwarring. Het betekent dat je de bal mag plaatsen binnen één stoklengte op kort gemááid gras (fairway hoogte), in de praktijk betekent dat op De Oosterhoutse plaatsen op de fairways en foregreens.

De maatregelen om het spel te versnellen en de wachttijden door de baan te verkorten beginnen hun vruchten af te werpen.  “Ready Golf”, teebox-keuze, pauzes tussen de starttijden, baan inrichting en een marshal in de baan hebben ervoor gezorgd dat een maandmedal ronde nu onder de 4 uur 15 minuten ligt. Dat is wel eens anders geweest.

Olaf Matthijsen en Jorg Gorisse maar zeker onze junior Duhan Sazak zien hun handicap drastisch zakken, gefeliciteerd.

UITSLAG.

Dames netto
1e Ineke Kort 72
2e Hetty Jacobs 73
3e Emilie Volkers 73
Heren
1e Olaf Matthijsen 67 WINNAAR PARKEERPLAATS
2e Duhan Sazak 68
3e Jorg Gorisse 68

Het emmertje ballen in de verloting van Golfballennederland.nl ging naar Bea Miltenburg.

Met dank aan de wedstrijdleiding Dick Jas en Jan Wessels, kaartuitdeler Hennie Weeterings en de marshals in de baan Tineke Vissers en Bert Huizing.

naar boven